Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Repower Greece Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
To Repo(we)rGreece ξεκίνησε με μία πολύ απλή σκέψη: αν δεν αλλάξουμε νοοτροπίες και αν δεν ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε με τρόπο δημιουργικό και ανατρεπτικό, τίποτα δεν θα αλλάξει ουσιαστικά στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως οικονομικής κρίσεως και τρεχουσών δυσχερειών. 

Μέσα από το σκεπτικό αυτό δημιουργήθηκε το Repo(we)rGreece, μία διεθνή grassroots εκστρατεία δημόσιας διπλωματίας, με στόχο να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά στερεότυπα που επικρατούν για την χώρα και να ορίσουμε την Ελλάδα πρωτίστως στο εξωτερικό αλλά και σε εμάς τους ίδιους, με άξονα όχι τις αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων, αλλά τις ικανότητες, τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των πολλών.

Αναζητά και προβάλλει σύγχρονες και εποικοδομητικές αντιλήψεις που αντανακλώνται σε ιστορίες και θέσεις που ξεχωρίζουν και εμπνέουν, από τομείς αιχμής που επηρεάζουν την πορεία της χώρας, όπως μεταξύ άλλων ο Τουρισμός, η Αγροτική Οικονομία, η Ενέργεια, η Ναυτιλία, το Κοινωνικό Επιχειρείν, η Παιδεία και ο Πολιτισμός.

Μέσα από ένα σύνθετο πρόγραμμα διεθνούς δημοσιότητας και δημοσίων σχέσεων, αυτές οι ιστορίες γίνονται το πρόσωπο της Ελλάδας που προχωράει, εξελίσσεται, διορθώνεται, βρίσκει λύσεις, δημιουργεί προοπτικές και ορίζει εκ νέου το στίγμα της.


To Repo(we)r Greece αποτελεί μία ανοιχτή συλλογική πρωτοβουλία τεχνοκρατών κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκών και διπλωματών, ενώ χρησιμοποιώντας την τεχνική του grassroots αναπτύσσει ένα δίκτυο υποστηρικτών σε κάθε πεδίο της κοινωνίας επιδιώκοντας διαύλους προώθησης των μηνυμάτων της εκστρατείας.

Υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από διμερή επιμελητήρια, οργανισμούς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, μέσα επικοινωνίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Συντονίζεται από το Ινστιτούτο Περιφερειακού Διαλόγου και Στρατηγικής και την FORESIGHT.


Αναρτήθηκε από http://www.repowergreece.com/content.php?pageid=5&lan=gr

Φώτης Δέμιτσας