Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

“Διαμόρφωση χώρου δασικής αναψυχής στη θέση Αγνάντιο της Τ.Κ. Κρανέας”


Εκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η πρόταση-μελέτη του Δήμου Ζηρού, που αφορά στη δημιουργία πίστας αεραθλητισμού στην Δημοτική Ενότητα Κρανιάς.

Το έργο με τίτλο “Διαμόρφωση χώρου δασικής αναψυχής στη θέση Αγνάντιο της Τ.Κ. Κρανέας” , προϋπολογισμού 100.000 ευρώ,προβλέπει δημιουργία αεραθλητικών εγκαταστάσων, δρόμο πρόσβασης, χώρο στάθμευσης, κιόσκια και παγκάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλαπλούς σκοπούς.

Η θέση Αγνάντιο βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μ. και σε απόσταση μόλις 3χιλ. ΝΔ από το κέντρο της Κρανιάς.

Το φυσικό τοπίο,η θέα του Αμβρακικού Κόλπου, των χωριών της Λάκκας Θεσπρωτικού και των ορεινών όγκων της Ηπείρου, συνθέτουν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με σπουδαία περιβαλλοντική αξία.

Η Αεραθλητική Ομοσπονδία Ελλάδας και το Αεραθλητικό σωματείο “ΗΠΕΙΡΟΣ” έχουν χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο σημείο ως την καλύτερη ανατολική, φυσική πίστα, ιδανική για εκπαιδευτικούς σκοπούς αλλά για διεξαγωγή αγωνισμάτων και πρωταθλημάτων.

Το Αεραθλητικό σωματείο “ΉΠΕΙΡΟΣ” πραγματοποιήσε, κατά καιρούς, δοκιμαστικές πτήσεις από το “Αγνάντιο” στην Κρανιά χαρακτηρίζοντας τη θέση ως την πλέον ενεδεδειγμένη για “αποδράσεις” μεαλεξίπρωτο πλαγιάς, γεγονός που γέννησε την ιδέα και αποτέλεσε το εύνασμα για την αξιόποιηση του χώρου.

Μια ενναλακτική μορφή ανάπτυξης θα εφαρμοστεί σύντομα στην ορεινή Κρανιά, με αθλητικά, τουριστικά και οικονομικά ωφέλη για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζηρού.

Συγχαρητήρια στον πρωτεργάτη και εμπευστή του έργου, απερχόμενο πρόεδρο της Κοινότητας Κρανιάς,Βασίλη Κωνσταντή και στον Δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση για την ένταξη σε χρόνο ρεκόρ της σχετικής μελέτης στο πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδας 2007-20013 – Αλέξανδρος Μπαλτατζής”


Αναρτήθηκε από http://myfilippiada.gr
______________________________________________________________________________

Φώτης Δέμιτσας