Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Τσουχτερές αυξήσεις θα υπάρξουν στις τιμές των διοδίων


Τσουχτερές αυξήσεις θα υπάρξουν στις τιμές των διοδίων, καλώντας για μια ακόμα φορά τους πολίτες να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματά τους είναι ήδη αρκετά ψαλιδισμένα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, η ενεργοποίηση των εργασιών στους οδικούς άξονες της χώρας θα οδηγήσει και στην αύξηση των τιμών των διοδίων και συγκεκριμένα στους σταθμούς της Νέας Οδού, όπως Αφίδνες, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Θήβα.

Ο μέσος όρος της αύξησης υπολογίζεται στο 60%. Για τον σταθμό διοδίων στην Πελασγία το κόστος θα αυξηθεί από 1η Ιανουαρίου 2014 από 2,70 ευρώ στα 3,50 ευρώ, ενώ αναμένεται να προστεθούν τρεις νέοι σταθμοί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στο τμήμα από την Ελευσίνα έως την Κόρινθο.

Θα υπάρξουν όμως και μειώσεις, όπως για παράδειγμα στο τμήμα Κορίνθου – Πάτρας, όπου η τιμή των διοδίων θα είναι στα 2,5 ευρώ, από 3,2 που είναι σήμερα.

Στο τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος το τέλος διέλευσης θα αυξηθεί στα 0,067 ευρώ ανά χιλιόμετρο από 0,04 ευρώ που είναι σήμερα και η χρέωση θα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις.

Παράλληλα θα λειτουργήσουν οι σταθμοί Ν. Περάμου, Πάχης και Αγίων Θεοδώρων και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ στον σταθμό του Ισθμού οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να πληρώνουν από την αρχή του χρόνου 1,80 ευρώ, από ένα 1,60 που πλήρωναν έως τώρα. 

Αύξηση στα 0,04 ευρώ ανά χιλιόμετρο θα υπάρξει και στους σταθμούς διοδίων της Πελασγίας και του Μεσοχωρίου, όμως προβλέπεται γενναία έκπτωση για τις συχνές διελεύσεις που θα αγγίζει μέχρι και το 80%.

Επίσης θα προστεθούν τρεις νέοι σταθμοί στην Αττική, ενώ στην Κεντρική Οδό η τιμή θα παραμείνει στα 0,04% ανά χιλιόμετρο. 

Στη Νέα Οδό το τέλος διέλευσης θα αυξηθεί από 0,025 ευρώ σήμερα στα 0,040 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Επίσης, ο ανενεργός σταθμός Σχηματαρίου θα καταργηθεί και θα δημιουργηθεί το καλοκαίρι του 2015 νέος μετωπικός σταθμός στο Βαθύ, στο τμήμα Σχηματαρίου- Χαλκίδας.
Αναρτήθηκε από http://www.star.gr


LINK: http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=205394&artTitle=afxiseis_pou_kaine_sta_diodia&page=4
  ______________________________________________________________________
 


  Φώτης Δέμιτσας