Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Αερογέφυρα σωτηρίας με Chinook της Αεροπορίας Στρατού!!

Δύο συνάνθρωποί μας, των οποίων η υγεία κινδύνευε πολύ σοβαρά, μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ από τη Νάξο στην Αθήνα, με ένα ελικόπτερο Chinook της Αεροπορίας Στρατού, αποδεικνύοντας έτσι – για άλλη μία φορά – το κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν έχει γιορτές, αργίες, και Σαββατοκύριακα.
Πιο συγκεκριμένα. Χθες από το ΕΚΑΒ διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και αυτό με τη σειρά του στο ΓΕΣ, σχετικό αίτημα για τη διενέργεια επείγουσας αεροδιακομιδής ενός ασθενούς με σοβαρότατο καρδιολογικό πρόβλημα. Πραγματικά, ενημερώθηκε αμέσως το 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, και στις 20:08 απογειώθηκε ένα ελικόπτερο CH-47D Chinook της δυνάμεώς του, το οποίο στις 21:22 προσγειώθηκε στη Νάξο. Από εκεί παρέλαβε τόσο
τον άρρωστο καρδιοπαθή, όσο και ένα μικρό παιδάκι 3 ετών, το οποίο είχε καταπιεί μικρό μεταλλικό αντικείμενο. Αφού παρέλαβε και τους δύο ασθενείς με τους συνοδούς και τους γιατρούς, το Chinook απογειώθηκε στις 21:48 από τη Νάξο και στις 22:45 προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, απ’ όπου οι ασθενείς με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.
 
  Αναρτήθηκε από http://epiruscorner.blogspot.se
LINK: http://epiruscorner.blogspot.se/2013/12/chinook.html
  ______________________________________________________________________


  Φώτης Δέμιτσας