Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Με ημικόμβους σε Κομπότι και Αμμότοπο καθώς και εννέα σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, μεταξύ των οποίων ο ένας θα βρίσκεται στο ύψος της Καμπής

Με ημικόμβους σε Κομπότι και Αμμότοπο

Σε πλήρη ανάπτυξη από το Μάρτιο η Ιόνια οδός, ύστερα από την κύρωση της σύμβασης στη Βουλή

Η κατασκευή ημικόμβων σε Κομπότι και Αμμότοπο δεν περιέχονται μεν στη σύμβαση με την παραχωρησιούχο της Ιόνιας οδού, όμως υπάρχουν ρητές και κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι οι μελέτες είναι έτοιμες και επομένως είναι ζήτημα χρόνου να ενταχθούν στο συνολικό πακέτο του έργου.

Αυτά μας ανέφερε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας, ο οποίος όπως υπογραμμίζει έλαβε διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Υποδομών ότι οι ημικόμβοι θα κατασκευαστούν. Έτσι κι αλλιώς, όπως μας μεταφέρεται, τεχνικές αλλαγές θα γίνονται στην πορεία υλοποίησης του έργου, άρα θα παρακολουθείται στενά... 

Η Ιόνια οδός, μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης προ ημερών από τη Βουλή, μπαίνει πλέον στην τροχιά της πλήρους ανάπτυξης, κάτι που αναμένεται να συμβεί από τον προσεχή Μάρτιο, σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της τεχνικής εταιρείας που αναπτύσσει δραστηριότητα στην Ήπειρο. «Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, όχι όμως σε πλήρη ανάπτυξη κι αυτό γιατί περιμέναμε την κύρωση της σύμβασης» πρόσθεσε στη συνομιλία που είχαμε μαζί του. 

Στο ερώτημα γιατί εφόσον η κύρωση της σύμβασης αποτελεί γεγονός η επανεκκίνηση δεν γίνεται με πιο ...επιθετικό τρόπο, μας απάντησε ότι είναι θέμα καιρικών συνθηκών. «Πρέπει να περάσει ο βαρύς χειμώνας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκτός από τους ημικόμβους Κομποτίου και Αμμοτόπου στα όρια της Άρτας θα υπάρξουν δυο κόμβοι, ο ένας στο ύψος του Αγίου Δημητρίου Πέτα και ο δεύτερος στην Καμπή. Έχει λεχθεί πως κάποιοι κόμβοι ενδεχομένως να αφαιρεθούν, υπάρχει ωστόσο κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν αφορούν ούτε του Αγίου Δημητρίου, ούτε της Καμπής. Άλλος ένας κόμβος πρόκειται επίσης να κατασκευαστεί στο ύψος του Γοργομύλου Πρέβεζας.

Εν τω μεταξύ ο διευθυντής ΕΥΔΕ Μελετών-Κατασκευών Έργων Παραχώρησης Αττικής και Ιονίας Οδού του υπουργείου Υποδομών Ζήσιμος Καρβούνης, μιλώντας σε ημερίδα στα Ιωάννινα για το θέμα είπε ότι η Ιόνια οδός θα είναι έτοιμη προς παράδοση καθ΄όλο το μήκος στις 31 Δεκεμβρίου 2015 και πρόσθεσε: «Στην Ιόνια οδό θα λειτουργήσουν τέσσερις μετωπικοί σταθμοί διοδίων. 
Το κόστος θα υπολογίζεται με ηλεκτρονικά μέσα και θα είναι πλήρως ανταποδοτικό της απόστασης που κάποιος διήνυσε. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν πλευρικοί σταθμοί διοδίων, σε πέντε ανισόπεδους κόμβους. Πρόκειται, για τους κόμβους στη Γαυρολίμνη, το Μεσολόγγι, στον Κουβαρά, την Άρτα και τον Γοργόμυλο, ενώ προβλέπεται να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν εννέα σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, μεταξύ των οποίων ο ένας θα βρίσκεται στο ύψος της Καμπής».


 Αναρτήθηκε από http://www.taxydromosartas.gr

LINK: http://www.taxydromosartas.gr/index.php/en/reportaz/item/1810-%CE%BC%CE%B5-%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF.html
  ______________________________________________________________________


  Φώτης Δέμιτσας