Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ο ποδηλατικός γύρος Ελλάδας περνά ξανά από την πόλη μας

                Ο ποδηλατικός γύρος Ελλάδας επιστρέφει δυναμικά, και υπόσχεται να χαρίσει και πάλι συναρπαστικές στιγμές με τα μεγάλα αστέρια του πεντάλ που για πέντε μέρες θα προσφέρουν μοναδικέ στιγμές ποδηλατικών συγκινήσεων
  Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π) με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού  των περιφερειών και των τοπικών φορέων, διοργανώνει και πάλι μετά από έξι χρόνια την κορωνίδα των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ποδηλασίας δρόμου.

  Ο 17ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 17 Απριλίου 2011 σε πέντε σκέλη (ετάπ) συνολικής απόστασης 728 χλμ. 

   Οι  προετοιμασίες για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της χώρας προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και οι  διοργανωτές  φιλοδοξούν να προσφέρουν αγωνιστικό θέαμα υψηλού ανταγωνισμού  με τη συμμετοχή 25 επαγγελματικών ομάδων απ΄ όλο τον κόσμο.
Ταυτόχρονα η διοργάνωση στοχεύει να  προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή, αναδεικνύοντας τα δεκάδες σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι επιλεγμένες διαδρομές.

   Ιωάννινα, Αρχαία Δωδώνη, Φιλιππιάδα, Αρχαία Νικόπολη, Πρέβεζα, Μεσολόγγι, Γαλαξίδι, Ιτέα, Δελφοί, Μαραθώνας, Σούνιο-Ναός Ποσειδώνα είναι μόνο μερικές από τις τοποθεσίες μοναδικής φυσικής ομορφιάς αλλά και παγκόσμια πολιτιστικά μνημεία που με αφορμή το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός θα αναδειχθούν διεθνώς  στο κατώφλι της νέας τουριστικής περιόδου.

1o ΕΤΑΠ 13-04-11
ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΔΩΔΩΝΗ – ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ – ΝΙΚΟΠΟΛΗ – ΠΡΕΒΕΖΑ

πιθανή ώρα διέλευσης