Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ας πάρουμε επιτέλους μια απόφαση για ένα μείζον θέμα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Επειδή αρκετοί Φιλιππιαδιώτες μας ζητούν να πάρουμε θέση για το σχέδιο Καλλικράτης και για την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου μας, να σας πούμε πως ότι είναι δυνατόν θα το κάνουμε.Δυστυχώς οι αποφάσεις μας δεν είναι «εκτελεστικού» χαρακτήρα.
Την Τετάρτη συνεδριάζει το Δ।Σ με κύριο θέμα αυτό της ονομασίας και είναι φυσικό ότι οποιαδήποτε απόφαση θα δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες, στο blog μας και σε άλλα सितेस.
Όμως υπάρχουν μια σειρά από ερωτήματα που προκαλούν εντύπωση και πρέπει να απαντηθούν:

· Γιατί ο Δήμος δεν είναι ενωμένος και δεν μπορεί να πάρει μια συλλογική απόφαση για ένα τόσο μείζον θέμα;

· Υπάρχουν Δημοτικοί σύμβουλοι που αποφεύγουν να πάρουν θέση। Να τους υπενθυμίσουμε ότι δεν τους εξέλεξαν γειτονικοί δήμοι αλλά οι πολίτες του Δήμου Φιλιππιάδος.

· Το σημαντικότερο από όλα είμαι ότι μετά από επικοινωνία με το υπουργείο ΟΥΔΕΙΣ έδειξε να γνωρίζει κατά που πέφτει η Φιλιππιάδα. Μας είπαν μετά βεβαιότητας ότι ο υπουργός δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα παρά μόνο μετά από παρέμβαση βουλευτή. Θα πρέπει ο ίδιος να το ξεκαθαρίσει. Αν και δεν νομίζουμε ότι θα πει την αλήθεια εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση.
Πρέπει οργανωμένα, πρώτα ο δήμος και μαζί του οι φορείς, τα κόμματα, οι σύλλογοι και όλοι οι πολίτες να πάρουν επίσημα θέση, να εκδώσουν ένα κοινό αίτημα και να ετοιμάσουν συγκεκριμένες ενέργειες. Αν πιέσουμε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
Μέχρι τότε βομβαρδίστε το email του υπουργείο με μηνύματα ώστε να καταλάβουν το λάθος τους.
Στείλτε όλοι μηνύματα στο info@ypes.gr