Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η Αρτοκλασία του Συλλόγου μας στις 21 Σεπτεμβρίου 2014


Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών αποδήμων Φιλιππιαδιωτών, στον Άγιο Γεώργιο της πλατείας Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας, ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής ''Άγιος Βησσαρίων'' τίμησε τον Άγιο Βησσαρίωνα πολιούχο της πόλης της Φιλιππιάδας, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014.

Έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια οι Απόδημοι Φιλιππιαδιώτες, περίπου τέτοια μέρες στο τέλος του Σεπτέμβρη, να συναντώνται στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση και να εορτάζουν την μνήμη του πολιούχου της πόλης τους.

Έτσι και φέτος, συναντήθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καρύτση στο Κέντρο της Αθήνας και συνεόρτασαν με αρτοκλασία τον Άγιο Βησσαρίωνα.


Παρόντες ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής, η Ειδική Γραμματέας της ΠΣΕ Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη του Δ.Σ.  Ζαχαρίας Καψάλης και Χριστόφορος Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Γυμνοτόπου Πρέβεζας Παναγιώτης Γιαννούλας, σύσσωμο το Δ.Σ. της Αδελφότητας Αμμοτοπιτών Αθήνας με ςεπικεφαλής τον Πρόεδρο Αλέκο Γκαρτζώνη, όλοι οι εν ζωή διατελέσαντες πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου και φυσικά και κάποιοι φίλοι της Φιλιππιάδας.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Φιλιππιάδας, ως και η έλλειψη εκπροσώπησης των τοπικών αρχών, που σχολιάστηκε αρνητικά από τους παρευρισκόμενους.

Τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου εξήγησαν ότι ο δήμαρχος και οι δύο βουλευτές είχαν ειλημμένες υποχρεώσεις, οι παρευρισκόμενοι όμως ήθελαν να έχει αποσταλεί και να διαβαστεί έστω ένας τυπικός χαιρετισμός

Μετά την Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία, ακολούθησε μικρή δεξίωση σε παρακείμενη καφετέρια .
.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Κολοβάτσιος, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε την σημασία που δίνει το Διοικητικό Συμβούλιο στην διενέργεια εκδηλώσεων αλλά και άλλων πρωτοβουλιών, την δύσκολη αυτή οικονομική και για όλο τον λαό περίοδο.

 Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, μίλησε ο ΑντιπρόεδροςΚώστας Κωνής, που αναφέρθηκε σε ζητήματα της Ηπειρωτικής αποδημίας, στην ανάγκη συσπείρωσης των Ηπειρωτών στους αποδημικούς Συλλόγους της Αττικής, στην διαπίστωση ότι η επιστροφή στην παράδοση λειτουργεί ως αντίδοτο στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση στην ελληνική κοινωνία, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο και κατέληξε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες των αποδημικών ηπειρωτικών συλλόγων να στηρίξουν τους πληττόμενους συμπατριώτες μας, πρωτοβουλίες που ήδη έχουν πάρει σάρκα και οστά σε Ηπειρωτικούς συλλόγους, μέλη της ΠΣΕ, που λειτουργούν σε δημοτικό επίπεδο και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και ουσιαστικά, γιατί αρκετοί που έχουν πληγεί από την κρίση βρίσκουν μία ''πηγή'' στήριξης και ουσιαστικής βοήθειας.  Κλείνοντας ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ κάλεσε τους παρευρισκόμενους για μεγαλύτερη συσπείρωση όλων των Φιλιππιαδιωτών της Αττικής στο Σύλλογο και στους ανά Δήμο κατοικίας, τοπικούς Ηπειρώτικους Συλλόγους.

Και του χρόνου με υγεία.


























































Φωτο: Βαγγέλης και Χριστόφορος Ευθυμίου

 Αναρτήθηκε από http://romiazirou.blogspot.gr

LINK: http://romiazirou.blogspot.gr/2014/09/21-2014_22.html?spref=fb
  ______________________________________________________________________


  Φώτης Δέμιτσας