Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου μας την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016




Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016  πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πίτας του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής, στην ταβέρνα " Ο ΕΛΑΦΟΚΥΝΗΓΟΣ" στους Αμπελόκηπους
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζηρού Αχιλλέας Ρίζος, εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος το μέλος του Δ.Σ.  Χριστόφορος Ευθυμίου,  η Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου « ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ »  Αλεξάνδρα Μπαλούμη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πρεβεζάνων Αθήνας, κ. Τσόλκα.



Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου Τζένη Κωστούση, η οποία αφού ευχαρίστησε τους πολλούς δωροθέτες, ζήτησε την στήριξη όλων για να παραμείνει ο Σύλλογος « όρθιος ».


 Την Πίτα έκοψε ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Κώνστας.



Ακολούθησε χαιρετισμός του κυβερνητικού βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, που αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης για την Ήπειρο και την Πρέβεζα.


Κατόπιν χαιρέτησε την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζηρού Αχιλλέας Ρίζος, που αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή, αναφέρθηκε στις ενέργειες και δράσεις της δημοτικής αρχής


Ακολούθησε το μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Χριστόφορος Ευθυμίου



 και η Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου « ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ » κ. Αλεξάνδρα Μπαλούμη.























Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν  τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγ. Δημητρίου « ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ » που ήρθαν να τιμήσουν την δασκάλα τους στο χορό Τζένη Κωστούση.














Ο κ. θωμάς Γκέτσης έκανε μία ιστορική αναδρομή στα 40 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου


































Στο μέσον η παλιά γυμνάστρια κα.Χλίτσου που υπηρέτησε πολλά χρόνια ως καθηγήτρια στο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.






























Για την πολύ μεγάλη ζωντάνια στο γλέντι που ακολούθησε χρωστάμε τα μέγιστα στον υπέροχο κλαρινίστα Κώστα Κάκκο που ταξίδεψε από την Φιλιππιάδα μόνο για τον χορό και έπαιξε μάλιστα αφιλοκερδώς, όσο και στον Αρτινό τραγουδιστή Λάζαρο Τσαμπά. Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε πολλούς, όταν αντίκρυσαν την παλιά γυμνάστρια κα.Χλίτσου που υπηρέτησε πολλά χρόνια ως καθηγήτρια στο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.

Παρευρίσκομαι επί 9 συνεχόμενα χρόνια στην κοπή της πίτας των Φιλιππιαδιωτών, αλλά εφέτος ήταν ομολογουμένως η πιο ζωντανή και κεφάτη εκδήλωση. Κώστα Κάκκο με το κλαρίνο σου  και Τζένη με το χορό σου, με εκθέσατε χθες γιατί δεν παραβρέθηκα στην βραδινή εκδήλωση των Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων. Χαλάλι σας, περάσαμε όλοι υπέροχα και αποδείξαμε ότι οι Ηπειρώτες θέλουν και κλαρίνο για να γλεντήσουν
Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη οργάνωση και για το πλήθος των δώρων.
Και του χρόνου με υγεία και και ακόμη καλύτερα

Φωτο: Βαγγέλης Ευθυμίου