Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Προβλήματα στις οδούς Φιλιππιάδας Πρέβεζας και Πρέβεζας Ηγουμενίτσας.


Σε βομβαρδισμένο τοπίο έχουν μετατραπεί οι εθνικοί δρόμοι στην Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στις οδούς Φιλιππιάδας Πρέβεζας και Πρέβεζας Ηγουμενίτσας.

Τα προβλήματα δεν είναι σημερινά, απλά η κατάσταση μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται. To θέμα έφερε και πάλι στην επικαιρότητα το τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ που ήδη έχει καταγράψει σημεία του οδικού δικτύου και χρίζουν παρεμβάσεων και βελτιώσεων και τα οποία έχει καταθέσει στους αρμόδιους φορείς, ώστε να συνδράμει το έργο της Πολιτείας στον προγραμματισμό και την ολοκλήρωση νέων έργων οδοποιίας, όπου αυτά κρίνονται αναγκαία.

Επόμενο βήμα μετά την καταγραφή των προβλημάτων είναι η δρομολόγηση των παρεμβάσεων οι οποίες μπορούν να ξεκινήσουν βραχυπρόθεσμα με χαμηλό κόστος και άμεσο αποτέλεσμα στα πιο επικίνδυνα σημεία, ενώ μεσοπρόθεσμα να δρομολογηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις μεγαλύτερου εύρους και κόστους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη ήταν και η ανησυχία που εκφράστηκε σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΤΕΕ το προηγούμενο διάστημα, όπου έγινε ενημέρωση για τους οδικούς άξονες , που εκκρεμούν μελέτες ή έργα προκήρυξής τους.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι οι περισσότεροι δρόμοι του Νομού Πρέβεζας είναι σε άθλια κατάσταση. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τμήμα της εθνικής οδού Πρέβεζας Ηγουμενίτσας, στο γνωστό σημείο Γέφυρα της Δέσπως. Παρότι έχουν περάσει περισσότερα από έξι χρόνια, από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα, αυτά παραμένουν άλυτα.

 Αναρτήθηκε από http://www.epiruspost.gr/ipiros/preveza/13525-2012-05-29-21-42-59.html
_________________________________________________________________________

Φώτης Δέμιτσας