Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

«Η πίτα του Ηπειρώτη»


  Παρουσία πλήθους αποδήμων Ηπειρωτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με τίτλο «Η πίτα του Ηπειρώτη».

 Στην φετινή μεγαλοπρεπή εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 80 χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, με 2.500 και πλέον χορευτές.

Στο επίκεντρό της βρέθηκε  η πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου, ενώ δυναμική ήταν η παρουσία Ηπειρωτών της νέας γενιάς.
Την «Πίτα» παρουσίασαν οι Ηπειρώτες ηθοποιοί Ρηνιώ Κυριαζή, Παρασκευή Κατσάνη και Νίκος Αρβανίτης, οι οποίοι απηύθυναν πατριωτικό μήνυμα στους χιλιάδες Ηπειρώτες που βρέθηκαν στο ΣΕΦ, ενώ σκηνοθέτης της εκδήλωσης ήταν ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Έφορος Πολιτισμού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

«Ο θεσμός κάθε χρόνο είναι και πιο δυνατός. Τιμούμε την Ήπειρο και δίνουμε τη μάχη για την ανάπτυξή της. Το στοίχημα είναι να βάλουμε στέρεες βάσεις, ώστε οι Ηπειρώτες να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο τους» είπε, μεταξύ άλλων, στο «Ήπειρος TV1» η Υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας υπογράμμισε, ότι αυτή η εκδήλωση «θυμίζει στο Πανελλήνιο, ότι η Ηπειρωτική αποδημία επιτέλεσε ένα έπος. Με σταθερότητα, νοικοκυροσύνη και πίστη οι Ηπειρώτες έπλασαν το μύθο της ζωής τους».
Ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Σάκης Οικονόμου τόνισε, ότι «η μέρα αυτή συμβολίζει το αντάμωμα. Πρέπει να εντάξουμε στην εκδήλωση αυτή και τις νέες τεχνολογίες».
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης τόνισε, πως «όλοι οι Ηπειρώτες έχουν μια λαχτάρα. Να δουν την Ήπειρο να ανεβαίνει. Και όλοι εμείς πρέπει να αγωνιστούμε για να βοηθήσουμε αυτό τον τόπο».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Αλεξίου στάθηκε στην παρουσία των νέων ανθρώπων. «Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός, ότι πρωταγωνιστές στα δρώμενα είναι νέοι. Αυτό μας γεμίζει χαρά, ότι η παράδοσή μας συνεχίζει να υφίσταται». Το «παρών» έδωσαν ακόμη Υπουργοί, Βουλευτές της Ηπείρου, Αυτοδιοικητικοί άρχοντες κ.α.

Αναρτήθηκε απο: http://proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3203&catid=13

Φώτης Δέμιτσας