Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μακεδονικός - Εθνικός Φιλιππιάδας 0 - 1

 
Τους τρεις βαθμούς της νίκης κατέκτησε η ομάδα μας απέναντι στον Μακεδονικό με σουτ του Μπούρμπου στο 54΄. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε ανώτερη καθ’  όλη την διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να ξεπεράσει το άγχος.

   Ο Εθνικός Φιλιππιάδας ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και πήρε δίκαια την νίκη απέναντι σε μια ομάδα με πολλά οικονομικά προβλήματα που έπαιζε για την ιστορία της και χωρίς άγχος αφού εδώ και πολύ καιρό έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Ο Εθνικός διαμαρτυρήθηκε έντονα στην Λαρισαία διαιτητή κ. Ανδρομάχη Τσιοφλίκη η οποία αρνήθηκε να δώσει σους ΄΄κυανόλευκους΄΄ δυο πέναλτι με πρωταγωνιστή και στις δυο περιπτώσεις τον Γιώργο Λάππα η πρώτη στο 38΄ λεπτό και η δεύτερη δυο λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού.


Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με στόχο όπως φάνηκε να διαφυλάξουν πρώτα απ’ όλα τα νώτα τους. Η πρώτη καλή φάση συνέβη στο 16’ όταν ο Φλορένσιο σούταρε δυνατά, όμως ο Βοσνιάδης κατάφερε να αποκρούσει. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου δεκαπέντε λεπτά για να ξαναγίνει κάποια αξιόλογη φάση όταν ο Εθνικός βγήκε μπροστά με τον Τρούλλη ο οποίος σούταρε, η μπάλα όμως έφυγε άουτ.

Στο 33’ ήταν η σειρά του Μακεδονικού να απειλήσει όταν ο Πρίφτης σούταρε, αλλά ο Λόλας μπλόκαρε την μπάλα. Από εκεί και πέρα δεν συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο και το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 0-0.


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Εθνικό να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και έτσι στο 55’ ο Μπούρμπος με τρομερό σουτ κατάφερε να γράψει το 1-0 για την ομάδα της Φιλιππιάδας.


Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήρε το ρυθμό που είχε και στο πρώτο μέρος, ένα ματς δηλαδή χωρίς φάσεις με δύο ομάδες που δεν προσέφεραν καλό θέαμα.

Η επόμενη φάση του αγώνα συνέβη στο 75’ όταν ο Φλορένσιο έκανε ένα καλό σουτ, όμως η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. 

Στη συνέχεια το ματς κύλησε χωρίς φάσεις και ο Εθνικός πήρε μια μεγάλη νίκη που του δίνει σημαντική βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Βοσνιάδης, Ασπρίδης, Παπαδόπουλος Π., Παπαδόπουλος Θ., Τσάτσας (50’ Γραικός), Βρακάς, Πεχλιβάνης, Σαχινίδης, Βουτσάς (62’ Ευθυμιάδης), Πρίφτης, Αρχοντίδης (65’ Σαχινίδης Π.).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Λόλας, Γατσέλος, Μπαλάφας, Τριάντος, Μούτας(67’ Λέντζος), Τρούλλης (72’ Κόλλινς),  Μπούρμπος, Ηλίας, Μιχάλης (76’ Σιδηρόπουλος), Λάππας, Φλορένσιο.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Οδυσσέας Αναγ. Σερρών-Δόξα Κρανούλας 0-0
Αναγέννηση Επανομής-Νίκη Βόλου 2-1
Αετός Σκύδρας-Καλλονή 1-0
Ναυπακτιακός Αστέρας-Φωκικός 0-0
Εορδαϊκός-Ζάκυνθος 1-0
Κοζάνη-Τύρναβος 2-1
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου (15:00):
ΑΕ Ποντίων-Μέγας Αλεξ. Ηράκλειας
Ρεπό: Αναγέννηση Γιαννιτσών


 Αναρτήθηκε από : http://www.ethnikosfilippiadas.gr/2011/02/makedonikos-ethnikos-0-1/

Φώτης Δέμιτσας