Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, εκδήλωση με τραγούδια και χορούς της Ηπείρου.


Το Σάββατο το βράδυ 18-6-2011 η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με τους Ηπειρωτικούς Συλλόγους Δυτικής Αθήνας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή των αποδήμων ηπειρωτών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε προηγούμενο, στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, εκδήλωση με τραγούδια και χορούς της Ηπείρου.

Τη γενική καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Έφορος πολιτισμού της ΠΣΕ Αλέξανδρος Λαμπρίδης, που παρουσίασε το πρόγραμμα μαζί με την Παρασκευή Κατσάνη.Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους διαχρονικούς αγώνες των ηπειρωτών και στην ξενιτιά.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕ κ. Γιώργος Οικονόμου στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στους σκοπούς της εκδήλωσης και στις δράσεις του κορυφαίου οργάνου της Ηπειρωτικής Αποδημίας, τονίζοντας με έμφαση πως και σήμερα οι Ηπειρώτες ενωμένοι αγωνίζονται για την πολυπόθητη ανάπτυξη της Ηπείρου.

Τα τραγούδια είχαν αναφορά στην ιστορία, τον μόχθο, την ξενιτιά και το αντάμωμα των ηπειρωτών. Συμμετείχαν τα χορευτικά των ηπειρωτικών συλλόγων και ενώσεων Πετρούπολης και Αγ. Αναργύρων, Ιλίου, Θριασίου Πεδίου, Ρωμανιωτών, Ασπροπύργου και των Ομοσπονδιών Μουργκάνας και Λάκκας Σουλίου Αττικής. Τραγούδησαν ο Γ. Παπακώστας, η Μ. Τζίμα, οι χορωδίες της ΠΣΕ και Ομ. Μουργκάνας, τα πολυφωνικά της ΠΣΕ, της Αετόπετρας Ιωαννίνων και του συνόλου «Χαονία». Έπαιξαν οι Ηπειρώτες μουσικοί Γρ. Καψάλης, Χρ. Ζώτος, και η κομπανία του Γ. Κοτσίνη.Η εκδήλωση είχε παλμό, αγωνιστικότητα και γλέντι όπως αρμόζει στους Ηπειρώτες.



Φώτης Δέμιτσας