Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η Αρτοκλασία του συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αθήνας




Στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Βησσαρίωνα, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση από τον σύλλογό μας.
Όλοι όσοι παρακολουθήσαμε την θεία λειτουργία μείναμε εκστασιασμένοι από τους μελωδικούς ύμνους της χορωδίας που πλημμύρισαν τον επιβλητικό ναό του Αγίου Γεωργίου.


Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση σε ένα υπέροχο περιβάλλον δίπλα ακριβώς από την Παλαιά Βουλή. Ένας κήπος στο κέντρο της Αθήνας γεμάτος από μικρά δέντρα όπου τα παρευρισκόμενα μέλη και φίλοι του συλλόγου απολαύσαμε τον καφέ μας,συζητήσαμε για θέματα που αφορούν τον κοινό τόπο καταγωγής μας αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος(οικονομική κρίση γαρ),κάναμε καινούργιες γνωριμίες η ανανεώσαμε τις ήδη υπάρχουσες.

Εμφανής ήταν φέτος η απουσία των δημοτικών αρχόντων.Σε μια δύσκολη για το σύλλογό μας περίοδο,συμπολίτευση και αντιπολίτευση προτίμησαν να μην τιμήσουν με την παρουσία τους τους απόδημους συμπατριώτες μας (βλέπετε δεν έχουμε φέτος εκλογές). Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε με παράπονο από τα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος κ. Γ. Κολοβάτσιος ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που παρά τις αυξημένες από την οικονομική κρίση υποχρεώσεις τους ήταν συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού μας και αφιέρωσαν αυτό το κυριακάτικο πρωινό τους στον προστάτη μας Άγιο Βησσαρίωνα. Επίσης κάλεσε τους παρευρισκομένους να στηρίξουν ξανά από το υστέρημά τους το σύλλογο καθώς τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει καμιά οικονομική βοήθεια από πουθενά και ο μοναδικός χρηματοδότης είναι τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου.

Φώτης Δέμιτσας