Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μεγάλη προσέλευση επισκεπτών είχε η 3η γιορτή κάστανου και τσίπουρου


Μεγάλη προσέλευση επισκεπτών παρατηρήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στη Ροδαυγή Άρτας, στην 3η γιορτή κάστανου και τσίπουρου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής «η Αγία Παρασκευή» σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουμεσίου Ροδαυγής, του Συλλόγου Γυναικών Ροδαυγής και των Φίλων του Άμμου.

Κατά το μήνα Οκτώβριο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας γίνονται γιορτές κάστανου και τσίπουρου. Στο Ροδαυγή ήταν η τρίτη φορά που διοργανώθηκε αυτή η γιορτή, η οποία αγκαλιάστηκε από ντόπιους και επισκέπτες, που απόλαυσαν δωρεάν ψητά και βραστά κάστανα και Ροδαυγιώτικο μυρωδάτο τσίπουρο από Ζαμπέλα και διασκέδασαν με Ροδαυγιώτικη παραδοσιακή κομπανία.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι αφενός να αναδείξει το κάστανο, ένα προϊόν με μεγάλη θρεπτική αξία και αφετέρου να δώσει την ευκαιρία να ανταμώσουν γνωστοί και φίλοι και να ψυχαγωγηθούν. Οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν και να πουλήσουν κάστανα και άλλα τοπικά προϊόντα που γεύτηκαν οι επισκέπτες όπως καρύδια, ρόδια, κυδώνια, μέλι, τραχανά αλλά και γλυκά, πίτες, τηγανίτες που έφτιαξαν οι γυναίκες της Ροδαυγής.


Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού και την τίμησαν με την παρουσία τους: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, οι Αντιδήμαρχοι Άρτας Γρηγόρης Βλάρας και Θεόδωρος Γκούβας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Άρτας Θωμάς Τσιρογιάννης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων Βασίλης Γέμος, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Αντώνης Κοντός, ο πολιτευτής Γιώργος Στύλιος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι φορείς της περιοχής.