Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η καταρρακτώδης βροχή δεν εμπόδισε τους Αρτινούς να μαζευτούν στην κεντρική πλατεία για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου


Η καταρρακτώδης βροχή δεν εμπόδισε δεκάδες συμπολίτες μας να μαζευτούν στην κεντρική πλατεία της Άρτας, την Τρίτη το απόγευμα, 13 Δεκεμβρίου, για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που έγινε από τον Δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του «Σκουφά».

Η ατμόσφαιρα ήταν εξόχως γιορτινή, παρά το «ξέσπασμα» του καιρού. Η φωταγώγηση συνοδεύτηκε από τις ευχές του Δημάρχου, αλλά και όλων, για «Καλά Χριστούγεννα» και καλές γιορτές. Η τελετή σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου για το Δήμο Αρταίων και το άρωμα Χριστουγέννων απλώνεται παντού, μεταφέροντας το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας.

Παράλληλα με το άναμμα του δέντρου, «ζωντάνεψε» και το χριστουγεννιάτικο χωριό το οποίο έχει στηθεί από το Δήμο Αρταίων στο χώρο της κεντρικής πλατείας, όπου τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Εορταστικό άρωμα δίνουν ακόμη το τρενάκι, το καρουζέλ, η φάτνη, το μανιταρόσπιτο, τα σπιτάκια των ξωτικών και τα ξύλινα σπιτάκια που δεσπόζουν στο χριστουγεννιάτικο χωριό όπου φιλοξενούνται διάφορες δράσεις καθώς και … γλυκές δημιουργίες που παρασκευάζουν ντόπιοι έμποροι και παραγωγοί, από τοπικά προϊόντα, όπως μέλι και τα παράγωγά του, γλυκά του κουταλιού αλλά και λουκουμάδες, ζαχαρωτά και άλλα πολλά.

Στη διαμορφωμένη αίθουσα του πρώην καταστήματος «Βυζάντιο» υπάρχει το εργαστήριο του Αη-Βασίλη, για χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και βεβαίως ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης ο οποίος μοιράζει δώρα και ευχές στα παιδιά. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την παιδική χορωδία του «Μακρυγιάννη».

«Αυτές οι στιγμές ανήκουν κυρίως στα παιδιά» τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Παπαλέξης στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους δημότες. Ο Δήμαρχος Αρταίων ανέφερε: «Πράγματι παρότι δεν βοήθησε ο καιρός, έβρεχε πάρα πολύ, ο κόσμος ήρθε και αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε φέτος, τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου χωριού που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξεφύγουμε απ’ την καθημερινότητα. Απευθύνεται πρώτα και κύρια στα παιδιά και μετά σε μας, γιατί πιστεύω ότι οι γονείς και οι μεγάλοι ζουν μέσα απ’ τη χαρά των παιδιών.

Ο Δήμος μας αλλά και όλοι οι Δήμοι και όλοι οι Έλληνες δεν είμαστε καλά οικονομικά. Παρ’ όλα αυτά κάναμε αυτή την προσπάθεια που νομίζω ότι απέδωσε αρκετά, με ελάχιστα χρήματα αλλά με πολλή διάθεση και πολλή αγάπη να προσφέρουμε και να δημιουργήσουμε ένα θεσμό στην πόλη μας έτσι ώστε και ψυχολογικά ν’ ανέβουμε αλλά και επιτέλους η Άρτα κάποια στιγμή ν’ αρχίσει ν’ αποκτάει μια ταυτότητα και μια διάθεση και εικόνα χριστουγεννιάτικη. Φέτος λοιπόν, παρά τις ελλείψεις, παρά τα οικονομικά μας κάναμε αυτή την προσπάθεια.

Είναι η πρώτη φορά. Μάθαμε από την εμπειρία αυτή. Να είστε σίγουροι ότι του χρόνου θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Καλώ όλους τους γονείς, όλα τα σχολεία, όλους τους μικρούς φίλους της Άρτας, να περάσουν απ’ το χριστουγεννιάτικο χωριό, να δουν τον Άγιο Βασίλη, να δουν τα σπίτια, να δουν τα παιχνίδια, να απολαύσουν τα γλυκά τα ντόπια και αν θέλουν να μπουν και στο καρουζέλ και όχι μόνο. Αυτή λοιπόν είναι η προσφορά του Δήμου Αρταίων με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου φέτος».

Τα εργαστήρια για τα παιδιά συνεχίζονται. Όπως είπε ο Δήμαρχος "δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδάκια να ζωγραφίσουν, να κάνουν δημιουργίες, να δείξουν το ταλέντο τους και να αισθανθούν όμορφα αυτές τις μέρες".

Ο κ. Παπαλέξης στέλνει τις ευχές του για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος: «Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα κατ’ αρχήν. Εύχομαι να έχουν όλοι τη δύναμη να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες μέρες, τη δύσκολη εποχή που περνάει η πατρίδα μας. Ήρθαμε πολλά χρόνια πίσω. Εκτιμώ ότι πρέπει να ξαναρχίσουμε να δούμε πού κάναμε τα λάθη μας, να ανασυγκροτηθούνε, να αναδείξουμε τις αξίες μας γιατί κάπου είχαμε χάσει το δρόμο μας, έτσι ώστε ο νέος χρόνος να είναι η απαρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας για την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες. Εύχομαι λοιπόν Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά σε όλους τους Αρτινούς».

Αναρτήθηκε από: http://www.arta.gr


Φώτης Δέμιτσας