Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Κατανεμήθηκαν τα χρήματα για την μετακίνηση μαθητών

Το Υπουργείο Εσωτερικών κατένημε από το λογαριασμό του, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», συνολικό ποσό 15.000.000,00 €, σε Περιφέρειες της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς κάλυψη οφειλών για μεταφορά μαθητών, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 01.01.2012 έως 31.3.2012.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου κατενεμήθη το συνολικό ποσό των 806.611 ευρώ και από αυτά για την Π.Ε. Πρέβεζας, το ποσό των 168.813 ευρώ. Τα χρήματα θα αποδοθούν στις δικαιούχους Περιφέρειες, με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εστερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα καταβληθούν μέσω Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην περίπτωση της Ηπείρου.
Το ΥΠΕΣ είχε ζητήσει πριν από καιρό από τους Δήμους αναλυτική καταγραφή των μετακινήσεων των μαθητών και οι Δήμοι ανταποκρίθηκαν.

Το ζήτημα με την κάλυψη των εξόδων για την μετακίνηση μαθητών, είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητο, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις τα ΚΤΕΛ αρνήθηκαν να μεταφέρουν μαθητές, γιατί δεν είχαν πάρει τα λεφτά τους. Ελπίζουμε να μην επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις, στο υπόλοιπο της φετινής πολύπαθης -από κάθε άποψη- σχολικής χρονιάς και φυσικά και την επόμενη.

 Αναρτήθηκε από http://www.atpreveza.gr/news/koinonia/item/780-katanemithikan-ta-xrimata-gia-ti-metafora-mathiton

Φώτης Δέμιτσας