Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ η Αρχαία Πανδοσία και το Κάστρο Ορράον


 

Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ η Αρχαία Πανδοσία και το Κάστρο Ορράον διεκδικούν οι τοπικοί φορείς. Το θέμα τέθηκε υπόψη του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού κ. Τζαβάρα ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα, από τον βουλευτή κ. Δημήτρη Τσουμάνη και τον ατιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, και υπάρχει αισιοδοξία αφού εκτός από τις έτοιμες μελέτες υπάρχουν και οι σχετικές εγκρίσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. 

Να θυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένες μελέτες είχαν εκπονηθεί το 2009 από κλιμάκιο αρχαιολόγων της ΛΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων με επικεφαλής τον τότε Προϊστάμενο κ. Γιώργο Ρίγινο με στόχο να δημιουργηθεί στο νομό ένα ολοκληρωμένο δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών, το οποίο μαζί με τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου της Νικόπολης και το Νέο Μουσείο της Νικόπολης, θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον αρχαιολογικό πλούτο του νομού μας. 

Κοινή πεποίθηση όλων ότι ο πολιτισμικός χώρος της Πρέβεζας που τον συνθέτουν οι αρχαιολογικοί της χώροι, τα βυζαντινά μνημεία μαζί με τη φύση και το τοπίο της αποτελούν μια μοναδική κληρονομιά και έναν ανεξάντλητο πλούτο για την ανάπτυξη του νομού.

 Αναρτήθηκε από EPIRUSGATE

LINK: http://epirusgate.blogspot.gr/2012/10/blog-post_721.html
_________________________________________________________________________

Φώτης Δέμιτσας