Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

3ημερο Φεστιβάλ τέχνης για την πόλη της Πρέβεζας



Σημαντικό γεγονός για την πόλη της Πρέβεζας αναμένεται να αποτελέσει το 3ημερο Φεστιβάλ τέχνης, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «I MAKE» της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας «INTERREG ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013». 
 
Το φεστιβάλ αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς δραστηριοτήτων που με τη συμμετοχή των νέων της Πρέβεζας θα προβάλουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αναδεικνύοντάς τη σε πόλο τουριστικής έλξης.
 
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 30 - 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου και καλύπτει μια πληθώρα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν μουσική, χορό, φωτογραφία, graffiti και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν την τέχνη με την περιήγηση στην Πρέβεζα, καθώς οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένα σημεία σε ολόκληρη την πόλη.
 
Το Φεστιβάλ θα υποδεχτεί το κοινό του την Παρασκευή, 30 Αυγούστου με προβολή video και ζωντανή μουσική από τους μαθητές του σεμιναρίου πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης και ντοκιμαντέρ. Θα ακολουθήσει χορευτική παράσταση από τους μαθητές του σεμιναρίου χορού, ενώ η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη Μπάμπη Στόκα. Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Παράλληλα θα διεξάγεται η έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίδειξη graffiti από επαγγελματίες του είδους οι οποίοι θα απεικονίσουν με τον δικό τους εναλλακτικό τρόπο τον πολιτισμό της περιοχής.
 
Συνέχεια στο Φεστιβάλ το Σάββατο, 31 Αυγούστου με τη μοναδική και σπάνια για την Ελλάδα παρουσίαση αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας κομέντια ντελ άρτε (Commedia dell'arte) από τους Ιταλούς εταίρους. 
 
Θα ακολουθήσει Dj set αλλά και Show Tango και Latin από το βραβευμένο χορευτικό σχήμα Ritmo Nuevo και συναυλία με τη συμμετοχή τοπικών μουσικών συγκροτημάτων, ενώ σε εξέλιξη θα βρίσκεται και η έκθεση φωτογραφίας.Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, οπού θα συνεχιστούν οι μουσικές εκδηλώσεις και η έκθεση φωτογραφίας. 
 
Τέλος, θα απονεμηθούν οι Βεβαιώσεις Συμμετοχής των νέων που εθελοντικά συμμετείχαν στα εργαστήρια χορού, ντοκιμαντέρ, πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης αλλά και στους ερασιτέχνες φωτογράφους που απαθανάτισαν το ρυθμό της πόλης με τις φωτογραφικές τους λήψεις.
 
 
 
Αναρτήθηκε από http://epirusgate.blogspot.gr

LINK: http://epirusgate.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3919.html
_________________________________________________________________________

Φώτης Δέμιτσας