Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό για την πόλη της Πρέβεζας

Χριστουγεννιάτικο χωριό στο δήμο Πρέβεζας για δεύτερη χρονιά!

Ο Δήμος Πρέβεζας συναισθανόμενος τις δύσκολες εποχές που περνάμε όλοι μας, και θέλοντας να προσφέρει μια νότα χαράς και αισιοδοξίας γι΄ αυτές τις γιορτές που πλησιάζουν, επιχειρεί την πραγματοποίηση του δεύτερου χριστουγεννιάτικου χωριού για την πόλη της Πρέβεζας, με πολύ κέφι και ενθουσιασμό!


Η πρόσκληση του δήμου αναφέρει:

"Το πνεύμα της προσπάθειας αυτής διακατέχεται από την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού, χωρίς καμία εμπορική χρήση των χώρων και των δράσεων, προσπάθεια η οποία θα στηριχθεί αποκλειστικά σε προσφορά των συνανθρώπων μας και η οποία στόχο θα έχει την ίδια την κοινωνία της πόλης μας.

Στο χώρο της Πλατείας Ανδρούτσου θα στηθεί ένα μικρό χωριό με ξύλινες κατασκευές οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές, και εθελοντικές δραστηριότητες, τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφηθούν στο σπίτι του Αι Βασίλη και να ταχυδρομήσουν το γράμμα τους, να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κατασκευές στο σπίτι των ξωτικών, και διασκεδάσουν με τους παραμυθάδες στο παραμυθόσπιτο, να φτιάξουν γλυκά και άλλα στο σπίτι των εκπλήξεων, και να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά χαρίζοντας τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παλιά παιχνίδια στο σπίτι της Αγάπης!

Με γνώμονα πως κάθε δυνατή συμμετοχή είτε φορέων είτε απλών συμπολιτών θα διευρύνει υλικά και ηθικά την όλη προσπάθεια, καλούμε όσους θέλουν να γευθούν μαζί μας την χαρά της προσφοράς προς τα παιδιά, ειδικά σε αυτές τις «δύσκολες» γιορτές, να γίνουν συνοδοιπόροι σε αυτό το όμορφο ταξίδι που μόλις ξεκινά!

Στις 20 Δεκεμβρίου ώρα 18:00 θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα σπιτάκια του Αι Βασίλη για να υποδεχτούν τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους .

Το μικρό χωριό μας θα παραμείνει ανοιχτό Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, έως τις 05 Ιανουαρίου 2014.

Περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις και τη δική σας συμμετοχή στις εκδηλώσεις μας αυτές ( Χριστουγεννιάτικα τραγούδια , παραδοσιακά κάλαντα , χριστουγεννιάτικα δρώμενα , χριστουγεννιάτικες συνταγές της γιαγιάς για μπισκοτάκια και ζαχαρωτά , κατασκευές και Παραμυθιά ) καθ΄ όλη τη διάρκεια των εορτών .

Και να μην ξεχνιόμαστε καλοδεχούμενοι όλοι οι εθελοντές Αι Βασίληδες για να συντροφεύουν μικρούς και μεγάλους σε αυτό το όμορφο ταξίδι τους καθώς επίσης και τα παραδοσιακά καλικαντζαράκια .

Για οποιαδήποτε πληροφορία και συμμετοχή στις δράσεις απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: Γραφείο Δημάρχου κα Κοψάρη Δήμητρα τηλ 2682360656 – 6945350762 και Δημοτική Βιβλιοθήκη κα Κορωναίου Κατερίνα 2682029889 και 6936565270.


Αναρτήθηκε από http://www.atpreveza.gr

LINK:http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/7200-xristougenniatiko-xwrio.html
 ________________________________________________________________________
 
Φώτης Δέμιτσας