Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Νέα από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Φιλιππιάδας



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ


Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φιλιππιάδας, την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011, διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων που στόχο είχαν την προβολή της Ιδέας του Εθελοντισμού στην πόλη μας.

Η αιμοδοσία, που διεξήχθη για πρώτη φορά στην κεντρική πλατεία, ήταν η πιο παραγωγική από την ίδρυση του Συλλόγου. Το 80% των Αιμοδοτών, αφορούσαν σε νέα μέλη του Συλλόγου μας και το πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι ο μ.ο. της ηλικίας των εθελοντών Αιμοδοτών ήταν κατά 10 έτη μικρότερος από τον αντίστοιχο μ.ο. των προηγούμενων αιμοδοσιών.

Αυτό σημαίνει ότι νέοι άνθρωποι έγιναν μέλη της αλυσίδας του εθελοντισμού και θα συνεχίσουν να προσφέρουν το αίμα τους για πάρα πολλά χρόνια, βοηθώντας τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ο ποδηλατικός γύρος της πόλης, παρά τις επιφυλάξεις μας λόγω των καιρικών συνθηκών, διεξήχθη με μεγάλη συμμετοχή, μετά από …απαίτηση των νεαρών μας φίλων. Με καπελάκια του Συλλόγου, μπαλόνια και σφυρίχτρες, οι νεαροί ποδηλάτες δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα που «ζωντάνεψε» το κέντρο της πόλης μας.

Θα θεωρούσαμε ως την πιο σημαντική εκδήλωση της «τριλογίας» την έκθεση της ζωγραφικής. Ήταν, κυριολεκτικά, συγκλονιστική η αποτύπωση στο χαρτί των συναισθημάτων νέων παιδιών ηλικίας 7 έως 12 ετών. Πάνω από 200 έργα ζωγραφικής περιείχαν την πεμπτουσία του Εθελοντισμού: αγάπη, προσφορά και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ.

Γιατί να μην δίνουν όλοι οι άνθρωποι αίμα, προκειμένου να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή;

Αξίζουν, πραγματικά, άπειρα ΜΠΡΑΒΟ στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς που μετέδωσαν στα παιδιά το πνεύμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που πρόβαλαν την εκδήλωσή μας, τη Δημοτική Κοινότητα Φιλιππιάδας και τον κ. Μιχάλη Τόλη, ο οποίος μας παραχώρησε με προθυμία το χώρο που διεξήχθη η αιμοδοσία, προκειμένου να έχει τη μεγαλύτερη, δυνατή, επιτυχία η εκδήλωσή μας.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους προσήλθαν στην αιμοδοσία μας και αφιέρωσαν 10 λεπτά από το χρόνο τους, προκειμένου να βοηθήσουν τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, η αγάπη για προσφορά και η αλληλεγγύη αποτελούν τα μέσα που μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού της κοινωνίας που ζούμε.

Για τους συμπατριώτες μας που ζουν μακριά από τη Φιλιππιάδα, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι μπορούν να αιμοδοτήσουν από οποιοδήποτε σταθμό αιμοδοσίας της χώρας, αρκεί να αναφέρουν ότι η μονάδα αίματος προορίζεται για τον «Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Φιλιππιάδας», στην Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου στο Γ.Ν. Άρτας.

Εν συνεχεία, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας (6983505892 Γ. Θεοχαρόπουλος), για να καταγράψουμε την αιμοδοσίας σας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με το καταστατικό μας, σε περίπτωση που θα χρειαστεί αίμα κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο (Α’ ΒΑΘΜΟΥ), ο Σύλλογός μας θα καλύψει αυτή την ανάγκη, ακόμη και αν χρειαστεί να προσφέρει περισσότερες μονάδες αίματος από αυτές που έχετε προσφέρει υπέρ του Συλλόγου.




..................................Με τιμή,

................................................................................................Για το Δ.Σ. του ΣΕΑ Φιλιππιάδας

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Ο Πρόεδρος

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Γιώργος Π. Θεοχαρόπουλος


___________________________________________________________________

Φώτης Δέμιτσας