Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η Metropolitan Opera στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Η όπερα Ζίγκφριντ (γερμ. Siegfried) είναι το τρίτο μέρος της τετραλογίας του Ρίχαρντ Βάγκνερ, Το Δαχτυλίδι του Νιμπελούνγκεν, που θα δούμε το Σάββατο στις 6.00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας σε απευθείας σύνδεση με την Metropolitan Opera που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και ο Δήμος Πρέβεζας.

Στο τρίτο μέρος του Δαχτυλιδιού, το κοσμικό όραμα του Βάγκνερ εστιάζεται στις πρώτες κατακτήσεις του ήρωά του, ενώ η πρωτοποριακή σκηνική μηχανή του Robert Lepage μεταμορφώνεται από μαγεμένο δάσος σε ερωτική φωλιά στη βουνοκορφή.

Ο Jay Hunter Morris τραγουδάει τον ομώνυμο ρόλο και η Μπρυνχίλντε, την οποία υποδύεται η Deborah Voigt, είναι το έπαθλό του. Ο Bryn Terfel είναι ο Περιπλανώμενος. Την ορχήστρα διευθύνει ο James Levine.

Tο Δαχτυλίδι του Νιμπελούνγκεν, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 16 Αυγούστου του 1876, στο θέατρο του Μπαϋρόιτ και είναι ο τίτλος μίας επικής τετραλογίας έργων όπερας που το σύνολο τους θεωρείται μία από τις σημαντικότερες δημιουργίες στην ιστορία της μουσικής. Εκτός από τις μουσικές καινοτομίες που εισήγαγε στο είδος της όπερας...

Το Σάββατο το απόγευμα στην Πρέβεζα υψηλής ποιότητας μηχανήματα θα «ταξιδέψουν» για ακόμη μια φορά το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά.

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές. Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (στο τηλέφωνο 2682025320).Η επόμενη παράσταση θα είναι η όπερα ΡΟΝΤΕΛΙΝΤΑ του Χαίντελ το Σάββατο στις 3 Δεκεμβρίου.