Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το 5ο Συμπόσιο Επείγουσας Ιατρικής στην Αρτα

Το 5ο Συμπόσιο Επείγουσας Ιατρικής με θέμα «Νεότερα Δεδομένα στην Επείγουσα Ιατρική» θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 & 13 Μαΐου στην Άρτα. Το συνέδριο οργανώνει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και γίνεται υπό την αιγίδα: της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας και της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας. 

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 18:00 στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν την άλλη μέρα στο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ». Όπως αναφέρει στο χαιρετισμό του – που περικλείεται στην πρόσκληση - ο Πρόεδρος του Συμποσίου, Δ/ντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας κ. Ναθαναήλ, το φετινό συμπόσιο εκτός από το κυρίως επιστημονικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει μια εκδήλωση με τη συμμετοχή του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων δια του προέδρου και αντιπροέδρου του, που αφορά την ενημέρωση του πληθυσμού στο θέμα της δωρεάς οργάνων. 

Ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό στο οποίο η σωστή ενημέρωση θα βοηθήσει στην κατανόηση και αποδοχή αυτής της υπέρτατης αλτρουιστικής πράξης, της προσφοράς ζωής. Στο επιστημονικό μέρος του συμποσίου θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τις νεότερες εξελίξεις στην επείγουσα ιατρική. Για το λόγο αυτό έχουν κληθεί να μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ειδικοί με μεγάλη κλινική εμπειρία.