Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το μεγάλο ειδικό βραβείο για τον πολιτισμό απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Κομποτίου.


Το μεγάλο ειδικό βραβείο για τον πολιτισμό του 19ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Εντύπων των «ΝΕΩΝ» απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Κομποτίου. Το Ημερολόγιο που δημιούργησε η ΣΤ' Τάξη τράβηξε από την αρχή την προσοχή της κριτικής επιτροπής, καθώς νέοι μαθητές αγκάλιασαν τους διακεκριμένους Έλληνες λογοτέχνες και ποιητές δημιουργώντας ένα έντυπο εξαιρετικής πολιτισμικής σημασίας.

Κάθε μήνας του εντύπου είναι αφιερωμένος σε μία ξεχωριστή προσωπικότητα και συνοδεύεται από φωτογραφία του καλλιτέχνη και του τόπου που γεννήθηκε, σύντομο βιογραφικό και αποσπάσματα του έργου του.

Οι μαθητές που δημιούργησαν το ημερολόγιο, επιλέγοντας να τιμήσουν τον ελληνικό πολιτισμό είναι οι:

1. Βάκκας Ανδρέας
2. Γιαννούλη Μαρία-Άντζελα
3. Γιαννούλη Ναυσικά
4. Κασσελούρης Σταύρος
5. Κολιούλη Μαρία
6. Κουτσοκέρας Πέτρος
7. Κραμπή Ευσταθία
8. Μούτσιος Ανδρέας
9. Πανέτα Σοφία
10. Σαγάνη Αμαλία-Ευαγγελία
11. Σακκά Φωτεινή
12. Σαπρίκη Λαμπρινή
13. Σένκα Εντριπούς
14. Σένκα Μαριγκλέν
15. Σταθόπουλος Θεόδωρος

Στο πλευρό τους στάθηκαν προσφέροντας τη βοήθειά τους ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κομποτίου κ. Μάριος Πλακιάς και η δασκάλα της ΣΤ' τάξης κα. Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά δίνει τα συγχαρητήρια του στους μαθητές που συνέταξαν το ημερολόγιο και οι οποίοι μας έδειξαν για ακόμα μία φορά πως με διάθεση και συνεργασία, το αποτέλεσμα μόνο αξιόλογο μπορεί να είναι. Ακόμη, θα φροντίσει για την παρουσία όλων των μαθητών στην εκδήλωση απονομής των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2012, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και θα βρίσκονται προσωπικότητες από τους χώρους των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής ζωής
 
 Αναρτήθηκε από http://www.epiruspost.gr/ipiros/arta/13151-2012-05-12-08-08-22.html

Φώτης Δέμιτσας