Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πρωτομαγιά


Κάτω από πρωτοφανώς δυσμενείς συνθήκες, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι στην μέρες μας εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, θα γιορταστεί αύριο στα Γιάννινα αλλά και σ’ όλη την Ήπειρο η εργατική Πρωτομαγιά.

Ο καλός καιρός που θα επικρατήσει στην περιοχή μας, τουλάχιστον ως το μεσημέρι (με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 29 βαθμούς), θα ευνοήσει την έξοδο από τις πόλεις όσων αποφασίσουν να πιάσουν το Μάη στην εξοχή. Πάντως, το… πικ – νικ στην ύπαιθρο θα είναι φέτος αρκετά πιο λιτό απ’ ότι άλλες χρονιές, επηρεασμένο κι αυτό από την σφοδρή οικονομική κρίση. 


Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά διοργανώνουν παραδοσιακά και φέτος διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι και τοπικοί φορείς σε χωριά και εξοχές της περιοχής μας, προσφέροντας εδέσματα και ποτά σ’ όσους παρευρεθούν.


Οι αυριανές πορείες
Με τους ανέργους στη χώρα μας να αγγίζουν το ενάμισι εκατομμύριο, με τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να ψαλιδίζονται διαρκώς και με τις συντάξεις να περικόπτονται αδιακρίτως, φέρνοντας τους συνταξιούχους ουσιαστικά αντιμέτωπους με πρόβλημα επιβίωσης, αναμένεται πως και στην πόλη μας οι αυριανές εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά θα είναι ιδιαίτερα δυναμικές.

Αύριο στα Γιάννινα θα γίνουν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες. Η πρώτη θα είναι φυσικά εκείνη που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 το πρωί έξω από το Εργατ. Κέντρο και θα ακολουθήσει πορεία προς την Πλατεία. Λίγο νωρίτερα, στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει τη δική του συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και θα ακολουθήσει πορεία.

 Αναρτήθηκε από http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/11557

Φώτης Δέμιτσας