Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σεμινάριο με θέμα «Μέθοδοι και αρχές προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι επιπτώσεις των παραγωγικών δραστηριοτήτων στα υδάτινα συστήματα»


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11-13 Μαΐου 2012 τριήμερο σεμινάριο δια βίου μάθησης στο ΚΠΕ Φιλιππιάδας. Το θέμα του σεμιναρίου «Μέθοδοι και αρχές προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι επιπτώσεις των παραγωγικών δραστηριοτήτων στα υδάτινα συστήματα» που απευθυνόταν σε εκ/κούς Α΄βαθμιας εκπ/σης των νομών Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Αιτ/νίας και Αχαΐας διερεύνησε με πολυδιάστατο τρόπο τη σχέση ανθρώπου – νερού – περιβάλλοντος.
 
Oι εισηγήσεις του κ. Κ. Χρυσαφίδη (καθηγητής Παν/μίου Αθηνών, ΤΕΑΠΗ) και του κ. Ν. Γιαννούλη (Φυσκός-Περ/λόγος) Την Παρασκευή 11 Μαΐου έδωσαν τη δυνατότητα στους εκπ/κους να ενημερωθούν σε θεωρητικό, παιδαγωγικό και επιστημονικό υπόβαθρο για το ρόλο της περιβαλλοντικής εκπ/σης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Παράλληλα με το θεωρητικό πλαίσιο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου, εργαστηριακή και βιωματική προσέγγιση, με επισκέψεις στις πηγές Λούρου, στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, στη Λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού καθώς και στο μουσείο Νικοπόλεως.


Οι συμμετέχοντες εκτός από την ξενάγησή τους είχαν την ευκαιρία με ειδικευμένο-επιστημονικό προσωπικό να κάνουν διαμετρήσεις, να μελετήσουν και να συζητήσουν τα αποτελέσματα.
Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου με το χωρισμό των εκπ/κων σε ομάδες και την παρουσίαση (με την ενθάρυνση και την καθοδήγηση των μελών της ΠΟ του ΚΠΕ) της κάθε ομάδαςς ενός εκπ/κου προγράμματος.




Αναρτήθηκε από http://kpefilippiadas.blogspot.com/
 

Φώτης Δέμιτσας