Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στην Φιλιππιάδα, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την συγχώνευση των δύο γυμνασίων, των λυκειακών τάξεων

 Αναστάτωση επικρατεί στην Φιλιππιάδα, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την συγχώνευση των δύο γυμνασίων, των λυκειακών τάξεων που λειτουργούν στην περιοχή καθώς και σχολείων της Α'θμιας.

 Το Β' Γυμνάσιο και το Λύκειο τελούν υπό κατάληψη, ενώ στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράστηκε η αντίθεση του Δήμου Ζηρού στις συγχωνεύσεις.

Ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης χαρακτηρίζει παράλογη την απόφαση για συγχώνευση των Γυμνασίων, υπογραμμίζοντας ότι τα 400 περίπου παιδιά θα αναγκαστούν να κάνουν μάθημα σε υπεράριθμα τμήματα.

Μάλιστα ο κ.Γιολδάσης επισκέφθηκε την Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Νόκα στην οποία και κατέθεσε τις αντιδράσεις Δήμου και τοπικής κοινωνίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Δήμος Ζηρού φαίνεται να έχει «υποστεί» τις περισσότερες αναλογικά συγχωνεύσεις από κάθε άλλη περιοχή της χώρας, γεγονός που προκαλεί επιπλέον προβληματισμό.

 Οι μετατροπές στον «χάρτη» του Νομού αγγίζουν το 37%, ενώ ειδικά για το Δήμο Ζηρού η νέα σχολική χρονιά φέρνει αλλαγές σε 8 γυμνάσια και λύκεια, σε όλα δηλαδή όσα λειτουργούν στην περιοχή με μοναδική εξαίρεση το ΕΠΑΛ. Στην έκτακτη συνεδρίαση παρέστη και αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πρέβεζας με επικεφαλής τον πρόεδρο Απόστολο Κατσανάκη ο οποίος επίσης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση στις συγχωνεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και τώρα θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργείου.

 Οι μαθητές πάντως έχοντας στο πλευρό τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και φορείς της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους προγραμματίζοντας ακόμη και να κλείσουν την Εθνική οδό Πρεβέζης-Ιωαννίνων, στην θέση Γέφυρα Καλογήρου. Εν τω μεταξύ την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προέδρου της ΕΛΜΕ Πρέβεζας κ. Απόστολου Κατσανάκη, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Γραμματεία Εκπαιδευτικών ΠΑΜΕ Πρέβεζας. Γιατί όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζηρού, με θέμα τις συνενώσεις σχολείων του Δήμου, ο κ. Κατσανάκης διέκοψε τη διαδικασία, προσπαθώντας με απαράδεκτο τρόπο να εμποδίσει την παρουσίαση της άποψης του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για τις καταργήσεις -συγχωνεύσεις σχολείων.

Αναρτήθηκε από: http://www.epiruspost.gr/ipiros/preveza/7936-2011-03-18-05-57-19.html

 Φώτης Δέμιτσας